Zuglóban segítsünk polipokkal a koraszülött  kisbabáknak
2017. május 21. írta: BoldiG

Zuglóban segítsünk polipokkal a koraszülött kisbabáknak

polipkoraszulotteknek01-fb.jpg

 

Érdekes kezdeményezésre bukkantunk, amit  városunkban is meg lehetne valósítani. Az anyukák polipokat horgolnak a koraszülött babáknak, akik az inkubátorban a polipok lábaiba kapaszkodva, azokhoz bújva komfortosabban érzik magukat, mivel a láb a köldökzsinórra emlékezteti őket.

A polipok stimulálják a babák légzését, pulzusát, pihepuhák, színesek, szuper pajtások ebben a nehéz időszakban. A kis kötött állatkák az első pillanattól kezdve a babákkal vannak és a kórházból való távozáskor a polip is hazamegy a kisbabával.

Az ötlet komolyan szakmai alapokkal rendelkezik:  Dániában figyelték meg, hogy a picik ösztönösen markolásszák a csöveket, néha ki is tépik magukból, a polip karjai a köldökzsinórt imitálják, olyan mintha az anyaméhben lennének, puhák ,melegek.

A lényeg, hogy csak 100% pamut fonalból készülhetnek, mert az nem szöszölődik, nem tudja belélegezni a baba. Fontos, hogy a karok nem lehetnek hosszabbak 22 centiméternél és a tömést harisnyába kell tenni.

Figyelemre méltó és újító akció, amely sokat segíthet az újszülött kisbabáknak.

Ide másoljuk a Szolnokiak Facebook-os felhívását is:

Kedves Anyukák!

  • Városunkban elindult egy kezdeményezés, amely a Hetényi Géza Kórház koraszülött osztályának picibabáit hivatott segíteni.
  • Magunk is anyukák vagyunk, akik a horgolótűiket nem félnek használni:)
  • Polipokat horgolunk a koraszülött babáknak, akik az inkubátorban a polipok lábaiba kapaszkodva, azokhoz bújva komfortosabban érzik magukat, mivel a láb a köldökzsinórra emlékezteti őket!
  • A polipok stimulálják a babák légzését, pulzusát, pihepuhák, színesek, szuper pajtások ebben a nehéz időszakban.
  • A polipok az első pillanattól kezdve a babákkal vannak és a kórházból való távozáskor a polip is hazamegy a kisbabával. Ezért folyamatos poliputánpótlásra van szükség.
  • A MI KÜLDETÉSÜNK A KIS POLIPOK MEGHORGOLÁSA, AZONBAN SZÜKSÉGÜNK LENNE 100% PAMUT FONALAKRA!
  • Ha szeretnél csatlakozni a kezdeményezéshez, kérlek, hagyd a rendelőben lévő dobozban a felajánlott fonalat, a kisbabák és aggódó szüleik rendkívül hálásak lesznek!
  • 1 GOMBOLYAG = 2 KIS POLIP! Tehát 1 gombolyag is hatalmas segítség!
  • Köszönjük, hogy támogatod a kezdeményezésünket!
  • Kontaktszemély: Bódi-Kiss Zsófi
  • Facebook csoport: Horgolj vagy ajándékozz polipot a koraszülöttekért - SZOLNOK

 

Reméljük sikerült sokak érdeklődését felkelteni!

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr7612529223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása