Biztonság, egészség, aktív időskor – ezek lesznek az alappillérei Zugló idősügyi stratégiájának
2017. június 03. írta: Cseri Pál

Biztonság, egészség, aktív időskor – ezek lesznek az alappillérei Zugló idősügyi stratégiájának

nyugdijasoksegitese-zuglo-hu.jpg

Zugló idősügyi stratégiája volt a fő téma a június 2-i idősügyi kerekasztal beszélgetésen. Karácsony Gergely polgármester kifejtette, a kerületben kiválóan működik a Szociális Szolgáltató Központ és a Család- és Gyermekjóléti Központ, szerinte jó kezekben vannak az idősek.

Elmondta azt is, hogy egy új szolgáltatásról tárgyalnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral – házhoz vinnék a könyveket azoknak az időseknek, akik már nem tudnak elmenni és kikölcsönözni a köteteket. A polgármester és a kerekasztal elnöke, Hevér László György hangsúlyozta: tökéletes idősügyi stratégiát szeretnének, amely pillérei a biztonság, az egészség és az aktív időskor.

Hevér László György úgy látja, önkéntesek, civilek bevonásával lehetne megvédeni az időseket a trükkös tolvajoktól, átverésektől, és a demens betegeknek is segíthetnének. Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok úgy vélekedett, nagy szerepük van a Zuglóban működő civil szervezeteknek, mert összetartásuk példaértékű -írja a zuglo.hu.

A beszélgetésen mások mellett részt vett Szabó Rebeka alpolgármester, Gyügyei Attila, a kerekasztal társelnöke, Kardos Pál, a ZÖR vezetője és Váradi Attila kerületi rendőrkapitány is. A rendezvényen arra is figyelmeztették az időseket, hogy újabban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság nevében hívják fel őket, így próbálják megszerezni bankszámlaszámukat, a PIN kódjukat és egyéb okmányaik számát.

Címlapfotó:zuglo.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9912561055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása