Nyelvi fejlesztéséhez kapcsolódó projekt Zuglóban
2017. június 06. írta: Cseri Pál

Nyelvi fejlesztéséhez kapcsolódó projekt Zuglóban

erasmus_-zuglo-hu.jpg

A  Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, egy sikeres Európai Uniós pályázat eredményeként részt vesz, egy a tanulók nyelvi fejlesztéséhez kapcsolódó projektben.

A 2016-2018-ig tartó tevékenységben négy ország közreműködik. A két év során minden partner országban egy 5-5 napos tanfolyam kerül megszervezésre, ahol a résztvevő pedagógusok ismereteket szerezhetnek a sajátos nevelési igényű személyek ellátásáról, a beszéd/nyelvfejlesztés módszereiről, jó gyakorlatairól.

A projekt célja, hogy a beszédterapeuták, logopédusok, pszichológusok új ismeretekre tegyenek szert a témában, és ezáltal diagnosztikus és fejlesztő tevékenységük hatékonyabb és sokoldalúbb legyen -írja a zuglo.hu.

A projekt disszeminációs tevékenysége lehetővé teszi, hogy a két év során szerzett ismeretekről, tapasztalatokról a szakemberek, illetve a téma iránt érdeklődők folyamatosan értesüljenek.

Jelen projekt a hallássérült, az autizmus spektrum zavarral küzdő, a hiperaktív, valamint a mentálisan retardált személyek fejlesztését helyezi a középpontba, kitérve a diagnosztikus folyamatokra, a fejlesztő gyakorlatokra és a fejlesztés során alkalmazható információs technológiai eszközökre, módszerekre.

Címlapfotó:zuglo.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr812567899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.