Kedves zuglói barátunk, elmúltál 14 éves, lementél a játszótérre? Fizess 200 ezer büntit
2017. június 07. írta: BoldiG

Kedves zuglói barátunk, elmúltál 14 éves, lementél a játszótérre? Fizess 200 ezer büntit

jatszoter-sukoro-hu.JPG

Kis országunkban a hülyeség könnyen ragadós lehet, azért is írunk Kocsis Máté salátarendeletéről, ami Budapesten a nyolcadik kerületben szabályozná az együttélés szabályait.

A Kettős mérce szúrta ki, hogy a rendeletcsomag a legapróbb részletekig szabályozná a kerület életét, például, ha valaki nem rakja ki az ajtajára a lakása számát, maximum 200 ezer forintra legyen büntethető.

De a legkeményebb pont, amit simán el tudom képzelni, hogy a fővárosi példán felbuzdulva Zuglóban is bevezetnék, azaz a 14 éven felüli játszótér használókat büntetné 200 ezerre.

Értem én, mire gondolhatott a polgármester, csak szerencsétlenül és leegyszerűsítve fogalmaz.

A rendelet kitervelője arra gondolt, hogy bizony, ahogy Zuglóban egyébként, előszeretettel bandáznak fiatalok éjszaka például a játszótereken, isszák a sört és szétdobálják a cigi csikket, az ember meg másnap vigye le a gyerekét játszani.

De arra nem gondolt, hogy a szülők is 14 év feletti játszótérhasználók, sőt vannak olyan példátlan emberek is, akik merő rosszindulatból felülnek a gyerekkel kakasozni, segítenek neki hintázni, mászókázni, homokváraz építeni, satöbbi.

És akkor minden szülő, mert mindenki ezt teszi, naponta fizethet 200 ezret, mert felelősen neveli a gyerekét.

Na, akkor ezt most hogyan.

Nem rossz bevételi forrás, már látom is, hogy minden játszótéren 24 órában figyelnek majd a közterület-felügyelők és bírságolnak rendesen.

Lesz itt annyi bevételi forrás az önkormányzatnak, hogy csak na.

Addig boldogan megyek játszani a gyerekkel, utána majd elbúcsúzunk a játszótér bejáratánál.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr6112569215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása