Tartsák zárva az ablakaikat Zuglóban este, permetezik a platánfákat!
2017. június 07. írta: BoldiG

Tartsák zárva az ablakaikat Zuglóban este, permetezik a platánfákat!

platanfa-tndsek.jpg

Éjszaka a XIV. kerületben fogják permetezni a platánfákat. A Növényvédő és kártevőirtó Kft. arra kéri a a lakosokat, hogy az  ablakokat tartsák csukva!

A farontó rovarok egy része – a farontó gombákhoz hasonlóan – csak a fenyőféléket, vagy csak a lombos fákat támadja meg, más részük viszont bármely fában élhet, ugyanakkor olyanok is vannak, amelyek számára csak egy megadott fafaj kedvező, de válogathatnak a fa különböző részei között is -írják a Facebookon.

A faanyag alkotórészeit táplálkozásukhoz, szaporodásukhoz, fejlődésükhöz használják fel, de az védelmüket is szolgálja. A rovarok szaporodásának megakadályozása végett fontos, hogy elvégezzék a platánfák permetezését.

Címlapfotó: tndsek

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr2212572151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása