Már a fagyinkat is manipulálják! Ne csak az árat nézze Zuglóban sem!
2017. június 13. írta: BoldiG

Már a fagyinkat is manipulálják! Ne csak az árat nézze Zuglóban sem!

fagyi-kepzavar-info.jpg

Eddig is nagyon meg kellett gondolnunk és néznünk, mit veszünk, eszünk és fogyasztunk, de mostantól különösen oda kell figyelnünk kedvenc fagyink vásárlásánál is.

Mostanában sok problémát okoznak az úgynevezett albán fagyizóknak titulált üzletek, amelyek ráadásul egyre-másra szaporodnak, nem kevés fejtörést okozva ezzel a szakmának.

Általában az ilyen boltot üzemeltetők „kedvesen” rányitják üzletüket egy másikra, hatalmas adagokban mérik az édességet ugyanazért az árért vagy még olcsóbban, viszont a fagyik ízvilága legtöbb esetben semmilyen, vagy ahhoz nagyon közel mocorog.

Sok esetben rengeteg cukorból és mindenféle mesterséges adalékokból összeállított kutyulmányt eszünk, és ha tényleg utána szeretne valaki járni, hogy miből is állnak ezek a „csodák”, a sokk utánra minimum két pszcichológust javaslunk.

Vannak pozitív példák is rendesen, városunkban is egyre több az olyan hely, ahol akár még gluténmentes fagyit is lehet kapni, és alig került több pénzbe, mint az átlagos termék.

Nyilván az ellenőrzéseknek lenne a legnagyobb szerepe a silány minőségű áru kiszúrásában és az ellenőrző szervek szigorának.

Állítólag az Ipartestület már dolgozik egy általános érvényű szabályozáson, ami a következő szezonban akár életbe is léphet.

Onnantól lesz ám ne mulass a silány terméket árulóknak!  Pontosan le lesz írva, honnantól fagyi a fagyi!

(24.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr3112589195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása