Szomorú, de igaz! A közelmúltban csak Pest környékén hússzor ért támadás jegyellenőröket.
2018. május 22. írta: Cseri Pali

Szomorú, de igaz! A közelmúltban csak Pest környékén hússzor ért támadás jegyellenőröket.

megvertek-egy-budapesti-kalauzt-bumm-sk.jpg

Verik a kalauzokat - mit lép a MÁV?

Megszaporodtak a kalauzok elleni támadások a vasúton, nemrég épp egy Zuglót érintő járatról adtunk hírt ez ügyben, de legutóbb Tárnoknál vertek meg jegykezelőt a jegy nélkül utazók.

Három napon belül kétszer támadtak meg kalauzokat. Legutóbb ököllel ütöttek szájon egy jegyvizsgálót az egyik vonaton. Csütörtökön pedig Tárnokon vertek meg egy kalauzt.

Nagy változásra számíthatnak a vasúton utazók.

A MÁV-csoport arról tájékoztatta a híradót, hogy testkamerákat kapnak a kalauzok, ezek bevezetése a tesztidőszak után 2018-ban várható a budapesti agglomerációban.

A vasúttársaság korábbi közleménye szerint a MÁV-Start augusztusban döntött úgy, hogy 25 önkéntes jegyvizsgáló segítségével testkamerákat fognak tesztelni, mivel sok szóbeli inzultus és fizikai atrocitás éri a munkájukat végző jegyvizsgálókat. A legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon vetik be először a kamerákat.

napi.hu

( a fotó illusztráció, bumm.sk)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr4513993492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása