MIÉRT NYOMKODJÁK EGYESEK A KICSESZETT TELEFONJUKAT VEZETÉS KÖZBEN? Okos embereket okostelefonok helyett Zuglóban is
2018. június 05. írta: Cseri Pali

MIÉRT NYOMKODJÁK EGYESEK A KICSESZETT TELEFONJUKAT VEZETÉS KÖZBEN? Okos embereket okostelefonok helyett Zuglóban is

telo.jpg

A múltkor megyek a gyerekért az iskolába és mit veszek észre, egy épp lassító autó vezetője a telefonját nyomkodja.

És akkor rögtön eszembe is jutott, hogy nemrég kilenc ember életébe került az ilyen mutatvány, gondolok itt az elhíresült ceglédberceli esetre, amikor egy kisgyerek egyenes adásban nézte végig a Facebookon, ahogy az apukája és még nyolc ember meghal. És akkor belehajt az életembe egy másik felelőtlen. Plusz az a csávó is, úgy látszik, már ki vagyok élezve erre, aki írja az sms-t, úgy száll be a kocsijába. Az még oké, de írás közben hajt el. Az eszem megáll, a pofám leszakad. Az egyik ismerősöm azt mondja, mit vagyok úgy kiakadva, ez mindennapos eset. Hát, ez az! Ezért gurul el a gyógyszer. Múlt héten egy másik városban videóztak le egy buszsofőrt, aki vezetés közben nyomkodta a telefonját. Harminc-negyven emberrel a háta mögött, hát normális az ilyen? Nem tudjuk használni a nálunk okosabb technikát, mára megfordulni látszik, nem a technika van értünk, hanem mi érte, súlyos válságban vagyunk. Súlyos közlési és mutatási kényszerünk van, ha valaki fingik egyet lassan már azt is élőben mutatja a Facebook. Hány ember életébe fog még ez kerülni? És majd egyesek akkor is benyomják a like-gombot?

A videót ide kattintva nézhetik meg.

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr8814025492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása