MENNYIRE VAGYUNK BIZTONSÁGBAN? Közel kétszer annyi gyilkosság itthon, mint a németeknél
2018. július 29. írta: BoldiG

MENNYIRE VAGYUNK BIZTONSÁGBAN? Közel kétszer annyi gyilkosság itthon, mint a németeknél

apollo.jpg

Miközben éppen aktuálisan a kormánypropaganda Magyarországot különösen biztonságosnak mondja, sajnos a gyilkosságok száma alapján nagyon kritikus a helyzet.

Az Eurostat által nyilvánosságra hozott adatok alapján, az itthoni majdnem kétszerese a németországinak és közel háromszorosa az Ausztriában regisztráltnak. A migránsoktól már jól megvédtek bennünket, ebben alighanem a saját állampolgárainknak van döntő szerepe - foglalta össze a privátbankár.

“Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa” – mondta egy államtitkár pénteken.

Miközben az ország távirati irodája terroristákkal riogat és bagatellizálja a fukushimai atomerőmű által okozott károkat, a statisztikákból az derül ki, hogy a biztonság talán csak látszólagos.

Fontos mutató ebben a körbenl a gyilkosságok száma, amely Magyarországon bizony sokkal magasabb, mint számos más, migránsok által állítólag elözönlött országban, sőt, az egyik legmagasabb Európában. Százezer főre 2016-ban – ez a legújabb európai adatsor – Franciaországban például 1,31 gyilkosság jutott, Magyarországon ez a szám 2,05.

Ha megnézzük a “gonosz, hanyatló” nyugati országokat, akkor azt láthatjuk, hogy Ausztriában 0,66, Hollandiában 0,55, Németországban 1,17 ez a mutató, vagyis szinte mindenütt sokkal alacsonyabb, mint nálunk. Még Szlovákiában is csak körülbelül a fele az itteninek. Ráadásul a magyar adat lassú, de folyamatos romlást mutat: 2010-ben csak 1,38 volt, 2016-ban 2,05, ami közel 50 százalékkal (!) több.

Annak azért örülni lehet, hogy az albán vagy lett adattól még messze vagyunk, bár az előbbi nem is EU-s ország.

Mielőtt legyintenénk, hogy ne fessük az ördögöt a falra, gondolják át, hogy egyes statisztikákkal remekül tudnak játszani a hatóságok, például azzal, hogy mi számít lopásnak, rablásnak vagy nemi erőszaknak. A skandináv országokban például elsősorban azért igen magas a nemi erőszak eseteinek száma, mert nagyon szigorúan veszik a családon belüli eseteket is, amit nálunk hajlamosak szőnyeg alá söpörni a politikusok.

A lopások, rablások száma pedig attól is függ, milyen értékhatár felett tekintik annak az adott esetet. De attól is, hogy a rendőrség mire megy rá, mennyire keres tetteseket, hol járőrözik. Meg attól is, hogy a polgárok mit jelentenek be, és mit nem, érdemesnek tartják-e egyáltalán a feljelentést.

Ám azt, hogy hány embert gyilkolnak meg, hányat nem, nem igazán lehet manipulálni, illetve csak totális diktatúrákban lehet igazán. A halott, az bizony halott, rendszerint nincs duma, értékhatár, mellébeszélés vagy be nem jelentés. Ezért tűnik ez a statisztika különösen fontosnak.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5714148147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása