MIT SZÓLNAK HOZZÁ A ZUGLÓI NYUGDÍJASOK? Kiszámolták: ennyi lesz az átlagnyugdíj jövőre
2018. szeptember 26. írta: Cseri Pali

MIT SZÓLNAK HOZZÁ A ZUGLÓI NYUGDÍJASOK? Kiszámolták: ennyi lesz az átlagnyugdíj jövőre

nugdijas.jpg

Nehéz nyilvános adatokhoz jutni az átlagnyugdíj összegéről, ezért a sajtómunkások kénytelenek megpróbálni maguk kiszámolni mekkora lehet jövőre az öregségi nyugdíjban részesülők ellátásának átlaga.

A legutolsó nyilvános dokumentum szerint, ami a 2017. júniusi állapotokat mutatja, az öregségi nyugdíjban részesülőknek járó teljes ellátás egy főre jutó havi átlaga 124 278 forint volt. Ezen belül a főellátás összege 112 669 forint volt, az öregségi nyugdíj mellett ugyanis adott esetben egyéb ellátás, például özvegyi nyugdíj is járhat - írja az Mfor.

A portál saját számításai szerint a jövőre tervezett 2,7 százalékos nyugdíjemeléssel 134 ezer forintra emelkedhet az átlagnyugdíj összege. A nettó átlagkereset jelenleg 216 ezer forint, ami a jövő év elején - az őszi bértárgyalásokat beharangozó hírek alapján - várható mintegy 10 százalékos emelés után 237 600 forint lehet.

A számítást nehezíti, hogy éves adat még nem áll rendelkezésre, továbbá bonyolítja a képletet a cafeteria-rendszer átalakítása is, kérdés ugyanis, hogy az arra szánt összeg mekkora része épül be a bérekbe jövőre. Így az átlagbér 56 százalékát érheti el az átlagnyugdíj 2019-ben.

(napi)

 

Fotó: napi.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr7114265091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása