FÜSTÖLNI FOG A KÉMÉNY A ZUGLÓI CSOK-OSOKNÁL! 10 millió Ft kedvezményes hitel a kétgyermekeseknek is!
2018. október 25. írta: Cseri Pali

FÜSTÖLNI FOG A KÉMÉNY A ZUGLÓI CSOK-OSOKNÁL! 10 millió Ft kedvezményes hitel a kétgyermekeseknek is!

csok11.jpg

Tegnap döntött a kormány, hogy a kétgyermekesek is igénybe vehetik a 10 milliós, 3%-os kamatozású család lakáshitelt, a háromgyerekesek pedig 15 milliós hitelre lesznek jogosultak.

A kormány a Családi Otthonteremtési Kedvezményt már idén ki szeretné bővíteni. Tegnap döntöttek arról, hogy a kétgyermekesek is igénybe vehetik a 10 millió Ft 3%-os kamatozású kedvezményes lakáshitelt, és azt is elhatározták, hogy a háromgyermekesek immár 15 millió Ft kedvezményes lakáshitelre lesznek jogosultak. Idén már be is szeretnék vezetni a módosításokat. A kedvezményes hitellel a kétgyermekes családok 2,6-2,7 millió Ft-tal is jobban járhatnak a piaci kamatozású lakáshitelhez képest.

Fontos kihangsúlyozni, hogy nem a támogatási összeg, hanem a CSOK-hoz felvehető kedvezményes lakáshitelre való jogosultság bővül ki, valamint a hitel összege növekedik. Mindez pedig csak az új építésű ingatlanokra vonatkozik.

A kedvezményes CSOK hitel nagyságrendileg havi 11 ezer Ft megtakarítását jelentheti a kétgyermekes családoknak, ami a hitel futamideje alatt összesen 2,6-2,7 millió Ft-nyi spórolás lenne egy piaci kamatozású lakáshitelhez képest.

(bankmonitor)

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5014322143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása