EGY ZSENIÁLIS ÖTLET: Ha gondban vagy éjszaka az utcán, hívd a Hazakísérő Telefont Zuglóból is
2018. november 05. írta: Cseri Pali

EGY ZSENIÁLIS ÖTLET: Ha gondban vagy éjszaka az utcán, hívd a Hazakísérő Telefont Zuglóból is

hazatelfon.jpg

Hatalmas ötlet és nem mindennapi kezdeményezés a Hazakísérő Telefon. Ma este 9 órától ingyenesen hívható: 06 80 442-422.

A Magyarországon is elindult ingyenes telefonos szolgáltatás azoknak segít, akik félnek egyedül hazamenni éjszaka. A megnyugtató beszélgetés mellett akár az útvonalunkat is követi, hogy ha baj van, azonnal szólhasson a rendőrségnek.

“Kezdeményezésem egy már több országban is bevált egyszerű, de zseniális ötleten alapszik. Addig beszélgetünk, amíg biztonságosan elérted a célodat, maga a telefonbeszélgetés az ami hazakísér.

Akármiről beszélhetünk, hogy egy receptről beszélsz vagy elmondod az aktuális iskolai tananyagot, nekem tényleg mindegy.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenénk, én elkérem a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjam a segítségedre sietőknek.

Ezt követően figyelmeztetlek, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utcaneveket és házszámokat.

Beszélgetés közben megkeresem az internetes térképen az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2 percenként megkérdezem, hogy hol jársz és ellenőrzöm a térképen.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a Hazakísérő Telefon nem tud megakadályozni egyetlen támadót sem az elhatározásában. Sajnos nem minden bűnöző riad vissza attól, hogy kiszemelt áldozata telefonál, minél gátlástalanabb és minél tapasztaltabb, annál valószínűbb, hogy nem érdekli, hogy beszélsz valakivel ”-írja a szolgáltatás magyarországi elindítója a Facebookon.

Nem tudjuk, hány ember hívja fel a Hazakísérő Telefon szolgáltatást, de mindenképpen hiánypótló civil kezdeményezés, amit érdemes lenne minden megyeszékhelyen megvalósítani ezzel is segítve, akár a rendőrség munkáját is.

 

Fotó: Hazakísérő Alapítvány Facebook-oldala

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr2214354677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása