ZUGLÓBAN IS AZ EGÉSZSÉGÜGGYEL ÉS A KORRUPCIÓVAL VAN A LEGNAGYOBB GOND? A szegénység az utolsó helyen áll?
2018. november 20. írta: Cseri Pali

ZUGLÓBAN IS AZ EGÉSZSÉGÜGGYEL ÉS A KORRUPCIÓVAL VAN A LEGNAGYOBB GOND? A szegénység az utolsó helyen áll?

doctor_1.jpg

A megkérdezett  emberek többsége az egészségügy helyzetét tartja a legsúlyosabb megoldandó problémának.  Az októberben készített felmérés szerint a listát az egészségügy vezeti: minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának. A korrupció a második helyen szerepel, érdekes viszont, hogy a szegénység az utolsó a megoldandó problémák sorában.

“Mit tartanak a magyarok az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának?

A Medián 2018. októberében készült 1200 fős felmérése szerint a listát egyértelműen az egészségügy vezeti – minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának. „Dobogós” helyezést ért még el a korrupció és az elvándorlás, a külföldre költözés. Talán meglepő, hogy a kormányzati kampányok legfontosabb célpontjai, a „migránsok” csak a népesség 9 százaléka számára jelentik a legfontosabb, és további 12 százalék számára a második legfontosabb problémát – az elvándorlás miatti aggodalom tehát jócskán megelőzi a bevándorlás miattit.

A problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít. A legtöbb további ügyben hasonlóan „szavaznak” a kormánypárti és az ellenzéki polgárok, de kivételt képez a korrupció, amelynek az átlagos 28 pont helyett a fideszesek csak 19 pontot adtak. A másik kivétel a bevándorlás: a Fidesz-szavazók körében (20 ponttal) ez került a második helyre, megelőzve az elvándorlás, külföldre költözés problémáját”- írja a közvéleménykutató cég.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5214383328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása