KARÁCSONYKOR A ZUGLÓI NYUGDÍJASOK NE VÁRJÁK A TÍZEZRES BÖZSIT! Idén kimarad az Erzsébet-utalvány
2018. november 28. írta: Cseri Pali

KARÁCSONYKOR A ZUGLÓI NYUGDÍJASOK NE VÁRJÁK A TÍZEZRES BÖZSIT! Idén kimarad az Erzsébet-utalvány

erzsi_uti.jpg

A kormány idén még nem jelentette be, hogy küldik az utalványt, pedig a Magyar Postának legalább egy hónap kell a kézbesítéshez.

Orbán Viktor miniszterelnök 2017. októberében, az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be, hogy decemberben 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok.  Idén októberben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont csak annyit árult el, hogy idén is vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most a Napi.hu kérdésére azt írta:

Idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: Húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt fizettünk ki 29 milliárd forint értékben, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettünk ki 41,3 milliárd forint értékben

Az Emmi mostani válaszában, tehát már utalás sincsen arra, hogy a kormány foglalkozik egyáltalán a kérdéssel. Tavaly ilyenkor már egymást érték a kormányzati tájékoztatók, ahol arról beszéltek, hogy 2,7 millió nyugdíjas kap majd utalványokat.

Továbbá az is arra utalhat, hogy idén elmarad a karácsonyi Erzsébet-utalványok kiosztása, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly november 26-án kezdte meg az Erzsébet-utalványok kézbesítését és karácsonyig folyamatosan vitték ki az érintetteknek. Az állami vállalat pedig 2017. december 20-án jelentette be, hogy lezárult az Erzsébet-utalványok kézbesítése, mindenki megkapta a juttatást vagy az erről szóló értesítőt.

(Napi.hu)

 A fotó: hvg.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr814397698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása