A BÍRÓSÁG HATÁLYON KÍVÜL HELYEZTE A NÉPRAJZI MÚZEUM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYÉT❗️
2018. november 30. írta: Cseri Pali

A BÍRÓSÁG HATÁLYON KÍVÜL HELYEZTE A NÉPRAJZI MÚZEUM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYÉT❗️

liget_1.jpg

A bíróság hatályon kívül helyezte a Néprajzi Múzeum építési engedélyét, az ok az ügyféli jogok súlyos megsértése.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 3 tagú tanácsa szóban kihirdetett ítéletével az elsőfokú határozatra kiterjedően hatályon kívül helyezte a Néprajzi Múzeum építési engedélyét, és az elsőfokú hatóságot (V. kerületi Kormányhivatal) új eljárás lefolytatására utasította.

Ennek értelmében, amint írásban is megérkezik az ítéletet, a Néprajzi Múzeumnak nincs építési engedélye, az építkezéssel le kell állni mindaddig, amíg az új eljárásban elbírálják a kérelmet.

A hatályon kívül helyezés indoka az ügyféli jogok súlyos megsértése:

� Nem vonták be az ügyfelet (CivilZugló Egyesület) az elsőfokú eljárásba, csak az elsőfokú határozat meghozatalát követően,

� nem engedték, hogy az irat-betekintési jogával elektronikusan, távoli eléréssel kötetlenül éljen,

� nem engedték a tervdokumentációról másolat készítését.

Az építési engedélyt eljárási hibák miatt helyezték hatályon kívül. Valószínűleg az új eljárásban ismét engedélyt kap az építkezés, viszont mi a továbbiakban is jogi úton is lépéseket teszünk ez ellen a káros, átgondolatlan és közpénz-pazarló beruházás ellen, hisz ne feledje senki:

A BELENYUGVÁS A LEGNAGYOBB ELLENSÉGÜNK! írják a Ligetvédők a Facebookon.

 

Fotó: Ligetvédők

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr2514405778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.