ZUGLÓBAN IS LEDOBTA A BÉRBOMBÁT AZ ALDI: Mit lép erre a többi üzletlánc?
2018. december 14. írta: Cseri Pali

ZUGLÓBAN IS LEDOBTA A BÉRBOMBÁT AZ ALDI: Mit lép erre a többi üzletlánc?

aldizuglo9.jpg

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. közzétette a 2019. január 1-jétől magyarországi üzleteiben és biatorbágyi logisztikai központjában érvényes béreket: az áruházlánc bruttó 300 ezer forint fölé emeli a kezdő pénztárosi, illetve logisztikai munkatársak bérét. A vállalat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a rugalmas részmunkaidős lehetőségek biztosítására, egyúttal sávos rendszerben honorálja a hosszabb szolgálati időt.A jövő év január 1-jétől érvényes bértábla értelmében az Aldi 10,88 százalékkal emeli a kezdő fizetéseket: mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők heti 40 órás munkaidőre vetített induló havibére 301 900 forintra emelkedik, amelyhez 5 ezer forint értékű Erzsébet-utalvány társul. A 10 éve az Aldinál dolgozó munkatársak alapbére 10 év után heti 40 órában pedig 383 300 forint, ehhez szintén társul az 5000 forintos Erzsébet-utalvány - olvasható az üzletlánc közleményében.

Az Aldi előnyben részesíti a részmunkaidőt: az üzletvezetőket leszámítva a bolti eladók nagy többsége ilyen formában dolgozik. Egy tipikusnak mondható, heti 30 órás munkavégzés mellett a kezdő bér - bármely áruházban és a logisztikai központban is, bruttó 226 425 forint, amelyhez 4000 forint értékű Erzsébet-utalvány jár.

Az áruházlánc magyarországi piacra lépése óta - a kiemelt üzleteket leszámítva - országosan egységes bértáblát alkalmaz, vagyis az ország bármely pontján található Aldi-üzletben ugyanazt a bért fizeti. A kiemelt forgalmú üzletek kivételt jelentenek, ezekben ugyanis az átlagosnál lényegesen magasabb vásárlószám és forgalom nagyobb kihívást jelent az ott dolgozók számára. A kiemelt Aldi-áruházakban a heti 40 órás munkavégzéssel elérhető kezdő munkabér 332 100 - forint, míg az Aldinál töltött 10 éves szolgálati idő után az elérhető bér ebben a pozícióban 426 400 forint, természetesen az Erzsébet-utalvány itt is jár a fizetés mellé.

Az Aldi az elmúlt 12 hónap során közel 400 új munkahelyet hozott létre Magyarországon, jelenleg mintegy 3500 főt foglalkoztat üzleteiben, a biatorbágyi logisztikai központjában, illetve a központi ügyvitelben és igazgatásban. Az áruházlánc több mint 120 nyitott álláslehetőséggel rendelkezik, a legnagyobb számban részmunkaidős értékesítési pozícióra keres munkatársakat - mintegy 80 főt - az ország egész területén.

(napi)

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5614483094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása