NE LEPŐDJÖN MEG ÖN SEM! Vannak már 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások az országban
2018. december 17. írta: BoldiG

NE LEPŐDJÖN MEG ÖN SEM! Vannak már 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások az országban

rabszolgakeve-nemacsaladokeve-hu.jpg

Annak ellenére készült el egy ilyen, hogy még nem is hivatalos a törvény, ugyanis az államfő nem írta még alá.

Ahogy megjósoltuk mi is és még sokan, a pótlékokat pedig 36 hónapon belül köteles kifizetni a munkáltató - kapott egy szerződésmódosítást a rabszolgatörvény jegyében a hvg. Ez a szerződésmódosítás 2019. január 1-jétől lépne érvénybe egy kelet-magyarországi cégnél, amelyet lent olvashatnak.

Az olvasónak eddig munkáltatója eddig 250 óra túlórát írt elő, ami miatt például a gyerekeiért többszőr nem értek időben az óvodába. A módosításban 400 megengedett túlóra szerepel, melyet a munkáltató saját jogkörben rendelhet el. 5 százalékos pótlékkal jutalmazzák a túlórát, amit pénzen vagy szabadidőben lehet kifizetni.

"A TÚLÓRAPÓTLÉKOT A TÖRVÉNYI RENDELKEZÉSEKNEK MEGFELELŐEN AT ELRENDELT TÚLÓRÁK TELJESÍTÉSÉT KÖVETŐEN 36 HÓNAPON BELÜL KÖTELES KIFIZETNI."

a HVG olvasója egy nyírségi kisvárosban él, ahonnét nem tudnak elköltözni, mert nem kapnak elég pénzt a családi házukért, amiből egy nagyobb városban másik lakást tudnának venni. Négy éve dolgozik a módosítást belengető cégnél, eddig 250 óra túlóra volt előírva.

"Emiatt ősszel háromszor késtünk az óvodából délután. Az óvoda vezetője közölte, legközelebb a gyámügyet értesíti."

A nagyszülőkre nem tudnak számítani a gyerekek elhozásánál - 2019-től pedig még több bonyadalmat okozhat a megnövelt túlóra.

Azért ez a pofátlanság csúcsa, hogy többlettúlóráról szóló törvényt még alá sem írta Áder János köztársasági elnök, tehát még nem lehetne rá hivatkozni mint létező jogszabályra.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9214496318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása