ZUGLÓ KÖVETI SALGÓTARJÁN PÉLDÁJÁT? A zuglói cégeknél is alkalmazzáka a rabszolgatörvényt?
2018. december 23. írta: BoldiG

ZUGLÓ KÖVETI SALGÓTARJÁN PÉLDÁJÁT? A zuglói cégeknél is alkalmazzáka a rabszolgatörvényt?

zuglo_onkormanyzata_polgarmesteri_hivatal_zuglo_hu.jpg

Salgótarján beintett a kormánynak címmel számolt be az atv.hu, hogy elsőként fogadta el az országban Salgótarján önkormányzata azt a határozatot, amely arról szól, hogy a város tulajdonában levő cégeknél, intézményekben nem vezetik be a rabszolgatörvény szabályait.

Mondani sem kell, hogy a városban nem a fideszesek vannak többségben és a javaslatot úgy fogadták el, hogy a napirend tárgyalásában a kormánypárti képviselők nem vettek részt mondván, az önkormányzat a törvényt nem írhatja felül.

A Salgótarjánban ellenzékben levő Fidesz frakció tagjai nem vettek részt a tárgyaláson, így nem is szavaztak a javaslatról. A teremből nem mentek ki, de szavazógépeiket kikapcsolták. Az önkormányzat a teremben hivatalosan levő baloldali és jobbikos képviselők egyhangú szavazatával elfogadta a javaslatot és ez azt jelenti, hogy a város cégeinél nem vezethetnek be olyan munkarendet, mely lehetővé teszi a 400 óra túlóra elrendelését.

Ugyanerről szavazott délután Szeged önkormányzata is, ahol a kormánypártiak ellenszavazata mellett szintén elfogadták a törvény használatának korlátozását a városi cégeknél.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr2814509672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása