EZT MONDANÁ A LAKÁJMÉDIA: “A tanácstalan zuglói kórházi ápolók nem tudják, hogy mire költsék a megemelt fizetésüket”
2019. január 01. írta: BoldiG

EZT MONDANÁ A LAKÁJMÉDIA: “A tanácstalan zuglói kórházi ápolók nem tudják, hogy mire költsék a megemelt fizetésüket”

Avagy a Társaság a Szabdságjogokért (TASZ) kampányához Bödöcs Tibor is megcsinálta a maga közmédiát minősítő híradóját.

Amikor a propaganda kapcsán azt hittük, hogy a huszadik század elnyomó rendszereivel ez is elmúlt, de mégis újra életünk részévé vált. Ma már ott tartunk, hogy a közmédia épületében ellenzéki képviselőket vernek biztonsági emberek, de közben az épület előtt zajló tüntetésről nem hajlandóak beszámolni.

Közben akkor is értesülünk a propagandában terjesztett álhírekről, ha nem szeretnénk. Ott vannak az autónkban zenehallgatás közben, a sportközvetítések félidejében, a metróban, és sok esetben háttérzajként a családi ebédlőasztalnál is.

Többet tudunk Soros György állítólagos terveiről, mint az időközben külföldre költözött barátainkéról.

Eszköztelennek érzed magad a hatalmasra nőtt állami propagandagépezettel szemben? Méregteleníts velünk, itt az ideje, hogy ezen változassunk!

Meghirdetjük 2019 egyetlen igazán komolyan vehető újévi fogadalmát, a #szabadjanuárt! Egy hónapos kihívásban arra buzdítunk mindenkit, hogy zárja ki az életéből a propagandát. Nem csak buzdítunk, hanem eszközöket is adunk ehhez: az egy hónap alatt hétről hétre más módszerekkel tehettek azért, hogy a ti és a környezetetek élete is szabadabb legyen. A legaktívabbaknak pedig garantáljuk, hogy nyugodtabban kezdhetik majd a februárt.

A TASZ egy hónapos kampányának jelmondata Deák Ferenc híres mondása: “Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.” Kampányukban arra buzdítanak, hogy a polgárok védjék meg magukat és szeretteiket azoktól az álhíreket terjesztő propaganda médiatermékektől, amelyek ezt az alapvető elvet nem tartják be. Hangsúlyozzák, hogy nem azt szeretnék elérni, hogy kevesebb hírt fogyasszanak az emberek, vagy tájékozatlanok legyenek. Ehelyett arra akarnak rámutatni, hogy a hiteles újságírás politikai oldalaktól független, és objektív tényezők alapján ellenőrizhető.

A szervezet szerint a propaganda a hatalom eszköze, melynek célja a kormány által meghatározott üzenetek terjesztése az emberek manipulálása és a félelem gerjesztése érdekében. A politikai üzenetek terjesztését a kormány elsősorban a közmédián és a hozzá politikai és gazdasági alapon szorosan kapcsolódó médiumokon keresztül végzi. A szervezet álláspontja szerint ezek a médiumok nem tekinthetőek sajtónak, mivel nem tartják be a független újságírás alapvető elveit és a kormányzat megbízásából és érdekében működnek.

Mindeközben pedig  a kormány és más állami szervek a nem propaganda médiumok működését különböző eszközökkel nehezítik meg: az ott dolgozó újságíróknak nem adnak interjút, elzárják előlük a közérdekű adatokat vagy kitiltják őket fontos helyszínekről, eseményekről. Bár az emberek nincsenek teljesen elzárva az egyéb hírforrásoktól, de a propaganda keltette zajban nehéz a hiteles hangok megtalálása. Erre a TASZ válasza, hogy a jogi munkája mellett eszközöket nyújtanak az állampolgároknak arra, hogy felismerjék a hiteles sajtótermékeket, és ki tudják szűrni az álhíreket az életükből.

“Egy olyan társadalomban szeretnénk élni, ahol a sajtó felelősséggel tájékoztat és feltárja az igazságtalanságokat. Ahol akkor is hitelesnek tarthatom a sajtót, ha különbözik az értékrendem a cikk szerzőjétől: hiszen az, hogy mi a hazugság, nem világnézet kérdése. Bízunk benne, hogy ‘Szabad január’ kampányunkkal ennek felismerésében segíthetünk a polgároknak”- nyilatkozta Kapronczay Stefánia, a TASZ Ügyvezető igazgatója.

A esemény Facebook oldalára ITT kattinthatsz!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr4114526634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása