A SPAR NEM ALKALMAZZA A RABSZOLGATÖRVÉNYT : Egyelőre még csak szóbeli megállapodás van róla
2019. január 10. írta: Cseri Pali

A SPAR NEM ALKALMAZZA A RABSZOLGATÖRVÉNYT : Egyelőre még csak szóbeli megállapodás van róla

bach_mate_spar.jpg

Megtörtént az első kiegyezés: a Spar nem fogja alkalmazni a 400 órás túlórakeretet, egyelőre ez még csak szóbeli megállapodás.

A Spar üzletlánc beleáll abba a szakszervezeti megállapodásba, amely arról szól, hogy a kereskedelem egyik legnagyobb szereplője nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet. A hírekkel ellentétben aTesco még nem döntött. Több céggel zajlanak a tárgyalások, amely átragadhat más iparágakra is, amennyiben a munkavállalók képviselői nem csupán a politikai érdekek mentén vezetik a dolgozókat.

Tegnap az osztrák tulajdonú multivállalat megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), hogy a jelenleg alkalmazott, 300 órás túlórakereten felül a jövőben nem kívánnak élni további többletmunka lehetőségével – tudta meg a Magyar Idők.

Bubenkó Csaba elnök úgy tájékoztatott: ígéretet kapott a Spar Magyarország Kft. ügyvezetőjétől, hogy rövidesen írásba öntik a megállapodást.

A lap megkeresésére a Spar kommunikációs vezetője megerősítette a megállapodást. Maczelka Márk elmondta, már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.

– Így a vállalat természetesen egyetért a KDFSZ meglátásaival: a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli túlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket – fogalmazott.

 

 Fotó: Bach Máté

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr8814553810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása