ZUGLÓI HARDCORE KRIMI: Raboltak és autókat törtek fel
2019. április 17. írta: Cseri Pali

ZUGLÓI HARDCORE KRIMI: Raboltak és autókat törtek fel

rendorseg-szirena-ajo.jpg

Éjszaka, útonálló módon rabolt egy 19 éves férfi, majd két társával kilenc autót is feltörtek; a kerületi ügyészség vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint egy 19 éves férfi 2018. november 4-én, az éjszakai órákban a XIV. kerület, Francia úton odalépett egy ittas járókelőhöz. A fiatal férfi felszólította a sértettet, hogy adja át válltáskáját, miközben késeléssel és társak odahívásával fenyegette, illetve kezét úgy tartotta, mintha abban kés lenne.  Amikor a járókelő nem adta oda a táskáját, a fenyegetődző hirtelen lekapta a táskát a sértett válláról, és elszaladt, amellyel mobiltelefonokat, készpénz és iratokat szerzett meg.

A rablást követően a 19 éves férfi két 20 éves társának figyelése mellett, 2018. november 5-ére virradóan a XIV. kerületben kilenc gépkocsit tört fel. A három férfi megkísérelte a kocsikat – a kormány alatti burkolat megbontásával és rövidre zárással – elindítani, azonban nem jártak sikerrel, így inkább az autókban hagyott értékeket vitték el. A csoport ily módon telefontöltőt, navigációs készüléket, parfümöt, táblagépet, pénztárcát bankkártyával és egy szuronyt is zsákmányoltak, valamint az egyik akkumulátort is kiszerelték, ezt azonban végül hátra hagyták. A vádlottak az egyik megszerzett bankkártyával kis összegben vásároltak is Budapesten és Kiskőrösön.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 19 éves férfi ellen rablás bűntette, valamint mindhárom vádlottal szemben többrendbeli minősített eseti lopás és kísérlete, illetve készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra figyelemmel a rablással is vádolt férfi cselekményeit a törvény kettőtől tizenkét évig, társai cselekményeit egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr1214771270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása