ZUGLÓI ZSARUK VITTÉK KÓRHÁZBA A MAJDNEM KÓMÁBAN LÉVŐ KISBABÁT: Hatalmas torlódáson szírénáztak át
2019. április 25. írta: Cseri Pali

ZUGLÓI ZSARUK VITTÉK KÓRHÁZBA A MAJDNEM KÓMÁBAN LÉVŐ KISBABÁT: Hatalmas torlódáson szírénáztak át

zugloi_zsaruk.jpg

Tele volt járművekkel a zuglói út, éppen emiatt az apa szíve is aggodalommal. Egyhetes újszülöttjével igyekezett volna kórházba, ám a torlódásban esélye sem volt az előrejutásra. Szirénázó rendőrautóval tette meg élete egyik legfontosabb útját Levente Benjámin.

A különös út sokszor elő fog még kerülni családi beszélgetésekben. A történetet az édesapa, Szűcs László mondja el:

– A hétnapos kisfiúval és édesanyjával április 4-én délután indultunk el XVII. kerületi lakóhelyünkről a gyermekkórházba. Kisfiunk megbetegedett. A kerületi gyermekorvos gyengeséget állapított meg nála, és jónak látta, ha szakrendelésen is megvizsgálják. A ­XIII. kerületben található kórházba autónkkal indultunk, mivel a baba állapota akkor még nem indokolta a mentős szállítást. Útközben vettük észre, hogy állapota folyamatosan rosszabbodik, alig reagál. Nagyjából ezzel egy időben Zuglóban, a Nagy Lajos király útján dugó alakult ki, és cammogásra kényszerültünk. Már azt tapasztaltuk, hogy kómaszerű, mély alvásos állapotban van, innentől nyilvánvalóvá vált, hogy mihamarabb orvosi ellátásra van szüksége. Felmértem a lehetőségeket, egészen járatlannak sem mondanám magam a kríziskezelés terén, ugyanis napi munkám részét képezi a vészhelyzetek elhárítása. Felmerült bennünk, hogy a kórházat mentővel kellene megközelíteni. A sávok teljes telítettsége miatt azonban úgy ítéltem meg, hogy még megkülönböztető jelzések használatával sem érne hozzánk jelentősebb időveszteség nélkül a segítség.

Ha mentő nem is, de egy másik szirénás egység a helyszínen termett: az édesapa meglátta a zuglói zsaruk szolgálati autóját. A tőle pár méterre álló Mercedes gyakorlatilag helyben volt, és a család civil kocsijával szemben előnyt élvezett.

– A Komócsy utcából akartunk ráhajtani a Nagy Lajos király útjára, amikor észrevettük a gépkocsi vezetőjét, aki folyamatosan bennünket nézett – mondta Süvöltős László főtörz­s-
zászlós és Nagy István törzszászlós, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai. – Kis idő elteltével integetni kezdett, majd hozzánk futott. Leírta a helyzetüket, és segítséget kért. Az újszülöttet a babahordozóval együtt áttettük a szolgálati járműbe, a fiúcska édesanyja is beszállt a hátsó ülésre. A megkülönböztető jelzések használatára és a kerület elhagyására vonatkozó parancsnoki engedélyek megszerzése közben már el is indultunk a kórház felé. Az apuka visszaült az autójába, és abban egyeztünk meg, hogy elsődleges a kis beteg és anyukája eljuttatása. Ő majd odaér, ahogyan a torlódás engedi. A közel 8 kilométeres távolságot a sűrű forgalomban 12 perc alatt tettük meg.

A kis-nagy utazó a zsaruknak köszönhetően épségben és időben érkezett édesanyjával a kórházba. A család megkönnyebbült. Az édesapa később egy fotót juttatott el a zuglói zsaruknak Leventéről. A hozzá csatolt levélben fogalmazta meg háláját: „Úgy érzem, hogy olyan mértékű emberséget, segítőkészséget és helyzetfelismerést kaptam, tapasztaltam, amit talán soha nem fogok tudni meghálálni és megköszönni. Köszönöm a teljes rend­őri állománynak.”  

 

Fotó: police.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr314785534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása