Zuglóban akkora gond a szeméttel, hogy van, aki magánszorgalomból járja a környéket és takarít
2018. január 30. írta: BoldiG

Zuglóban akkora gond a szeméttel, hogy van, aki magánszorgalomból járja a környéket és takarít

szemet-zuglo-kaptuk0130-01.jpg

 

Számtalan, szeméttel kapcsolatos esetről mi is beszámoltunk, hogy a lakosok miként próbálnak maguknak élhetőbb környezetet “varázsolni”.

Sokan eljutnak odáig, hogy saját kezükbe próbálják venni a megoldást, ha már az illetékesek “nem érnek rá”.

Ezzel a figyelem felhívásunkkal szeretnénk segíteni egy kedves olvasónknak, aki a következőket írja:

“Nekem a legnagyobb problémám Zuglóval a SZEMÉT. Sajnos nem csak a hajléktalanok túrják szét a kukákat, hanem az emberek sem tudják, hogyan kell helyesen használni a szelektív szemeteseket és a normál kukákat... Én önszorgalomból heti 2x járok le takarítani a környéket (Róna-Bolgárkertész), de örülnék, ha valami szervezett önkéntes takarításra is mód lenne, hasonlóan igényes és környezettudatos emberekkel együtt…”

A kezdeményezést nagyon jónak tartjuk, jó lenne, ha minél több öntudatos zuglói polgár csatlakozna hozzá.

Azt mindenképpen fontosnak tartjuk elmondani sokadszorra is, hogy ebben a formában ez csak kis részben az itt élők dolga,  legfőképpen az önkormányzat feladata. Persze értjük mi, hogy egyszer betelik a pohár, és az ember kénytelen a saját kezébe venni bizonyos ügyeket, ilyen a szemétkérdés is. Nagyon örülnénk, ha az önkormányzat felkarolná a dolgot, és megoldaná az áldatlan állapotot ezen a területen.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr6513616412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása