A NAGY BUKTATÓ-BOTRÁNY: Önmagát oszlathatja fel a zuglói képviselő-testület? Elégedetlenek Karácsonnyal
2018. május 10. írta: Cseri Pali

A NAGY BUKTATÓ-BOTRÁNY: Önmagát oszlathatja fel a zuglói képviselő-testület? Elégedetlenek Karácsonnyal

karacsony-gergely-balramagyar-hu.jpg

Többen hallották a pletykát arról, képviselők kezdeményezhetik a képviselő-testület feloszlatását. Konkrét javaslat még nincs.

Érdekes helyzet jöhet Zuglóban: a hvg.hu-nak egy zuglói politikus azt mondta, úgy tudja, a helyi szocialista frakció kezdeményezné a képviselő-testület feloszlatását, vagyis megbuktatnák Karácsony Gergely polgármestert.

Karácsony Gergely erre a hvg.hu-nak azt mondta, reméli, ez csak kacsa. A pletykával szembesítettük a helyi pártélet meghatározó alakját, aki azt mondta, az MSZP ezt nem akarja kezdeményezni, azonban a pletykát ő is hallotta, de nem árulta el, melyik pártnál gondolkodnak ezen.

A zuglói testület sokszínű: 9 fideszes, 9 MSZP–DK–párbeszédes, 1 jobbikos, 1 LMP-s és a Civil Zugló egy képviselője alkotja. Korábban többször előfordult, hogy a Fidesz, illetve az MSZP Karácsony ellenében átvitt egy-egy döntést, cikkeztek Karácsony és az MSZP közti belharcokról is. A sokszínűséget (megosztottságot) tükrözi az is, hogy Karácsonynak DK-s, fideszes, párbeszédes és MSZP-s alpolgármestere is van.

A névtelenséget kérő szocialista politikus azt mondta, úgy tűnt, okafogyott a kérdés a képviselő-testület feloszlatásáról, miután többeknek úgy tűnt, Karácsony mégis beül a parlamentbe. Ez nem így lesz, a Párbeszéd májusi taggyűlésén döntenek arról, kinek adja át a mandátumát, vagyis a kérdés újra élhet. Azt mondta, a választás után joggal várhatták a baloldali szavazók, hogy Karácsony megválik a fideszes alpolgármestertől, azonban ő továbbra is támaszkodik rá. "Ebből van nézeteltérés."

A választáson kétharmadot szerzett ugyan a Fidesz, ám a kerületben Tóth Csaba szocialista jelölt fölényesen nyert, innen eredhet ez az elvárás. Ennek ellenére nyilatkozónk megismételte, a képviselő-testület feloszlatását nem a szocialisták vetették fel – és nem is fognak ilyet kezdeményezni –, de ha Karácsony nem marad a parlamentben, "bármi előfordulhat", szerinte ugyanis a sokszínű képviselő-testületben sokan – szerinte egyenesen mindenki – elégedetlen Karácsonnyal.

"Bárkinek megfordulhat a fejében egy ilyen kiváló gondolat."

Arra, hogy a szocialisták támogatnának-e egy ilyen javaslatot, azt mondta, meg kell nézni, ki kezdeményezi ezt és mi a javaslat tartalma, amíg nem látnak ilyet, nem gondolkodnak rajta. Ha kiderül, ez tényleg csak egy pletyka, akkor fölösleges is gondolkodni rajta – tette hozzá.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr6713903560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása