MENJETEK ZUGLÓBÓL IS TÜNTETNI, HA FONTOS A PÉNZETEK! Ma délután cafetéria-tüntetés
2018. november 06. írta: Cseri Pali

MENJETEK ZUGLÓBÓL IS TÜNTETNI, HA FONTOS A PÉNZETEK! Ma délután cafetéria-tüntetés

cafeteria_tuntet_facebook_esemenykep.png

Demonstrációt szerveznek a szakszervezetek, mivel durva megszorításként értelmezik a béren kívüli juttatások megadóztatását, annak módját és az azt követő kormányzati eljárás üzenetét. A megszorítás mintegy 2 millió munkavállalót érint rendkívül hátrányosan, főleg a lakhatás, a munkába járás és az öngondoskodás területén.
November 6-án, kedden délután a Magyar Nemzeti Banktól a Parlamenthez vonulnak majd a demonstráció résztvevői.
A kormány azt ígérte a törvény benyújtását követően, hogy egyeztet az érintettekkel. Nos, az ilyen ígéretek, illetve azok ilyen módon történő betartása egyenesen megalázó, lekezelő és minden magyar kormányhoz méltatlan!
Ami történt: az érdekegyeztetés sajátos módja. A kormányoldal kizárólag a „kiválasztott” szakszervezetekkel hajlandó tárgyalni a cafetéria szabályainak változásáról, illetve a munkavállalókat érintő más kérdésekről. Varga Mihály pénzügyminiszter október 31-én, szerdán a hivatalában fogadta Mészáros Melindát, a Liga Szakszervezetek, illetve Palkovics Imrét, a Munkástanácsok elnökét. Az ilyen tárgyalásból kirekeszteni a négy másik szakszervezeti konföderációt, valamint a munkaadói oldal képviselőit, nem más, mint egy pökhendi, erejét fitogtató hatalom szűk látókörű eljárása, ami társadalmi kérdésekben megengedhetetlen.

Azonban azt le kell szögezni, hogy ez a demonstráció, bár most és az említett okok miatt jön létre, mégis sokkal többről szól.

Az igazi kérdés, hogy egy ország választott vezetői meddig viselkedhetnek méltatlan, lekezelő módon a választópolgárokkal, azokkal az adófizetőkkel, akik megteremtik a politikai hatalom gazdasági alapját. A munkavállalók, akik adót fizetnek, és fogyasztanak, meddig tűrik, hogy nekik és róluk hazugságokat kommunikálnak a „felkent” vezetők? Meddig lehet szemfényvesztő módon például olyan állításokkal hergelni a népet, hogy tavaly augusztus óta több mint tíz százalékkal nőtt az átlagkereset, ami így augusztusban már bruttó 321 200 forintot jelent.

Ez az állítás hazug. Csak a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a jelentősebb nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottak keresetét veszi alapul, így a statisztikából kimarad 1,4 millió ember, akiket ha figyelembe venne a KSH, az átlagkereset a hivatalosan közöltnél mintegy 30 százalékkal kisebb számot mutatna.
Az ilyen, és hasonló esetek sora vezetett odáig, hogy november hatodikán demonstrációra kerül sor. Munkanap lesz és kora délután. valószínű, hogy sokan csak a távolból, egyetértésükkel tudják támogatni demonstráló társaikat, de a politika biztos lehet benne, hogy több van a háttérben. Utolsó cseppek a pohárban. Még van idő és sosem késő elővenni a korrekt hozzáállást a politikában, fontos társadalmi kérdésekben- nyilatkozta portálunknak egy szakszervezeti vezető.

A rendezvény programja:

Tüntetés időpontja: 2018. november 6. (kedd)

Gyülekező: Budapest V. ker. Szabadság tér 9. MNB főbejárata (Bankcenter felöli oldal)

14:30 – 15:00 óra között dobolás, hangulatkeltés a gyülekezés ideje alatt.

15:00 Rövid beszédek

15:25 Petíció átadása az MNB elnökének

15:30-tól vonulás az Alkotmány utcába. A vonulás során teherautókon kihangosított zene illetve dobokkal színezett akciósorozat kerül bemutatásra.

16:30 Beszédek

16:55 Petíció átadása Orbán Viktor miniszterelnöknek

 

Fotó: vasasok.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr2514355899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása