Klasszisok az Arany Jánosban
2017. május 19. írta: BoldiG

Klasszisok az Arany Jánosban

klasszisokatesioran-zuglo-hu.jpg

Európa- és világbajnok sportolók vendégeskedtek az Újvidék téri Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában szerdán, ahol rendhagyó testnevelés órát tartottak.

A BVSC-Zugló két klasszis sportolója, az Európa- és világbajnok, paralimpiai bajnok asztaliteniszező, Pálos Péter, illetve az ötszörös korosztályos Európa-bajnok sokszoros magyar bajnok, Bajnokok-ligája győztes, olimpikon Jakab János az egyik délelőtti edzést követően az Újvidék téri Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába mentek, ahol rendhagyó testnevelés órát tartottak több mint száz gyereknek.

A két sportoló mesélt a sportágról, a saját pályafutásáról, körbeadták a gyerekeknek az érmeiket, majd az óra végén egy kis pingpongbemutatót is tartottak, amelybe néhány diákot is bevontak.

Jakab János és Pálos Péter választása azért az Újvidék téri iskolára esett, mert ez a tornaterem volt a nemzetközi hírű zuglói asztalitenisz-szakosztály bölcsője (a Szőnyi úti csarnok megépülésééig), ahol olyan játékosok készültek a versenyekre, mint Berczik Zoltán, Gergely Gábor vagy Rózsás Péter. Az Újvidék téri intézmény a mai napig “pingpongsulinak” számít, többek között a Zugló-kupa asztaliteniszversenyeit is hagyományosan itt rendezik.

Címlapfotó:zuglo.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9512525247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása