HOLNAPTÓL TELJESEN ÁTALAKUL BUDAPEST VONATKÖZLEKEDÉSE! Két hétre ezt kell megszoknia
2019. május 12. írta: BoldiG

HOLNAPTÓL TELJESEN ÁTALAKUL BUDAPEST VONATKÖZLEKEDÉSE! Két hétre ezt kell megszoknia

vonat.jpg

Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Hatalmas feladat egy ilyen jelentős pályaudvar forgalomból történő kizárása és erre az időszakra egy utasbarát menetrend tervezése. A Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint a peremkerületi állomások maximális kapacitását felhasználva a vonatok érkezésére és indítására, a vasúttársaság számtalan csatlakozási és utasigényt kielégítő menetrendet alkotott, összehangolva azt a Kelenföld–Pusztaszabolcs és a Rákos–Hatvan vasútvonal felújításának idejére bevezetett közlekedési renddel.

A karbantartás részeként sor kerül a vágányok javítására és váltócserékre, valamint a teljes csarnok egységesen aszfaltozva lesz.

Korlátozott lesz a jegykiadás és az ügyfélszolgálat működése is!

A Keleti pályaudvaron az utascsarnok és a belföldi pénztárak előtti terület is le lesz zárva a május 13-tól 26-ig tartó időszakban. Az utasok kiszolgálását a jelenlegi, Thököly út felől megközelíthető nemzetközi pénztárak területén tervezi a MÁV-START, ahol 4 belföldi és 4 nemzetközi pénztárablak, illetve 1 ügyfélszolgálati munkahely lesz, melyek 5:25 és 19:40 között tartanak nyitva, de várhatóan egy nap áramszünet miatt zárva lesznek. A pályaudvar zárva tartása idején, a pályaudvaron jegyértékesítő automata nem fog üzemelni – az online vásárolt menetjegyek egy automatán átvehetők lesznek, melynek megközelítése a Thököly út felől lehetséges.

  • A Keleti lezárása idején a vasúttársaság Kelenföld állomáson mobilpénztár-autóval, valamint 3:30-0:30 között meghosszabbított pénztári nyitvatartással biztosítja a belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséget.
  • A Déli pályaudvaron az egyidőben dolgozó pénztárosok számát növeli a MÁV-START, a jelenlegi pénztári nyitvatartási idők alatt
  • A vasúttársaság Kőbánya felső állomáson a második pénztárablakot is megnyitja, ami 6:00-18:05 között tart nyitva.
  • Kőbánya-Kispest állomáson meghosszabbított pénztári nyitvatartási időben, éjjel-nappal várja a MÁV-START a jegyvásárlókat.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy belföldi jegyeiket a Vonatinfó alkalmazásból vagy interneten az e-vonatjegyet választva is megvásárolhatják, elkerülve ezzel a sorban állást. A Keleti pályaudvar karbantartása idején az épületben található Kormányablak zárva tart.

Arról, melyik vonalat hogyan érinti a Keleti időleges bezárása, ezen az oldalon részletes információkat talál.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr6314821558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása