Ősszel indulhat a Palme-ház rekonstrukciója
2017. május 22. írta: BoldiG

Ősszel indulhat a Palme-ház rekonstrukciója

palme-haz-topartbudapest-hu.jpg 

Eredményesen zárult az Olof Palme-házként ismert régi Műcsarnok rekonstrukciós munkálatainak tervezésére  kiírt közbeszerzési eljárás. Cél az eredeti állapot helyreállítása, az épületben exkluzív étterem és rendezvényterem kerül kialakításra.

A Pfaff Ferenc tervei szerint, az 1885-ös Országos Általános Kiállításra emelt neoreneszánsz stílusú épület összes területe 2800 nm lesz. A pinceszinten a konyha, a földszinten egy luxusétterem, és exkluzív rendezvényterem kap helyet, de az emeleten is kialakítanak rendezvénytereket- írta a varosliget.info

Az eredeti állapotnak megfelelően a főbejárat visszakerül a Zichy Mihály útra néző oldalra, előtte egy tájképi kerttől idegen rózsakertet alakítanak ki. A Stefánia út felőli oldalon terasz csatlakozik majd az épülethez az étterem vendégei számára.

A győztes ajánlattevő - az Archikon Építészeti tervező kft - 78 500 000 Ft-ért készíti el a terveket.

Címlapfotó: topartbudapest.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5912531093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása