Pünkösdi hétvégén: Miénk a vár 2017!
2017. június 02. írta: BoldiG

Pünkösdi hétvégén: Miénk a vár 2017!

mienkavar2017-lobu-hu.jpg

A pünkösdi hétvégén szokásos Miénk a vár hagyományörző rendezvénynek idén is a Vajdahunyadvár és környéke ad otthont. A 3 napos fergeteges gyerekbulira a belépés ingyenes.

Június 3-5. között a  Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé.

A vár előtti magyar és török tábor harcosai megküzdenek egymással. A Mezőgazdasági Múzeum egyedi kiállítási ajánlatai, várak, múzeumok játékos ismeretterjesztő bemutatkozása, a Hadtörténeti Múzeum történeti kiállítása, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, országos babakiállítás, valamint játszóház és planetárium biztosítják a kellemes hangulatot.

Az eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal is bemutatkoznak további váraink és a váraknak otthont adó települések.A programot a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezi.

Címlapfotó: lobu.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr7212558969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása