ZUGLÓBAN IS VIZSGÁLJÁK A NŐK ÉS FÉRFIAK ELLENI ERŐSZAKOT! Ne ijedjen meg, ha ezért keresik fel
2019. május 04. írta: Cseri Pali

ZUGLÓBAN IS VIZSGÁLJÁK A NŐK ÉS FÉRFIAK ELLENI ERŐSZAKOT! Ne ijedjen meg, ha ezért keresik fel

eroszak.jpeg

A Központi Statisztikai Hivatal a mi városunkban, a lakosság életkörülményeinek, élettapasztalatainak feltárására irányuló kísérleti felmérést hajt végre, amelynek fókuszában a férfiak és nők által elszenvedett bántalmazó viselkedésformák állnak.

A Nemi alapú erőszak (Gender-Based Violence, röviden GBV) című adatfelvétel során összesen kétezer, 18 éves vagy annál idősebb személyt keresnek meg és kérnek fel arra, hogy vegyen részt ebben a lakossági adatfelvételben. A felkeresett személyeket az egész országból véletlenszerűen választották, statisztikai módszerrel.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, valamint összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766/3 telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adunk további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés céljáról és végrehajtásáról a www.ksh.hu internetes oldalon, az Elektronikus lakossági adatgyűjtések - GBV-adatfelvétel - alatt található bővebb tájékoztatás.

 

 A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr1814803842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása