Ezért ne hagyjanak szabadtéri tüzet magára! Avartűz Zuglóban öt hektáron
2017. június 10. írta: BoldiG

Ezért ne hagyjanak szabadtéri tüzet magára! Avartűz Zuglóban öt hektáron

avartuz-hirpress-hu.jpg

A fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a több hektáron égő aljnövényzetet.

Közel öt hektáron égett az avar és a cserjék csütörtökön délután Zuglóban, a Komáromi úton. A tűz oltásához három tűzoltóegység érkezett. A fővárosi hivatásos tűzoltók több irányból kezdték meg a tűz oltását. A lángok továbbterjedését három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével, akadályozták meg a rajok. A tűzben nem sérült meg senki.

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.

A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9012583947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása