Így viszi vásárra a bőrünket a BKV!
2018. június 22. írta: Cseri Pali

Így viszi vásárra a bőrünket a BKV!

bkv-utasbizt-nuku-borsonline-hu.jpg

Ezt csak a BKV teszi meg az utasokkal.

A szakszervezet hívta fel rá a figyelmet, hogy már nincsenek biztosítva az utasok a BKV buszain.

Az utasok tájékoztatása nélkül megszüntette a jegyekben és a bérletekben korábban volt biztosítást a BKV, hogy ezzel évente mintegy 50 millió forintot spóroljon. Mindezt már évekkel ezelőtt megtette a cég, és azóta még a jogos kártérítést is csak bírósági határozatra fizeti ki.

Amilyen „hangosan” bevezette anno, olyan csendben kivette már néhány évvel ezelőtt a BKV a jegyekből és bérletekből az utasbiztosítást.

A megvonásnak mára azonban nem csupán az utasok, hanem a járművezetők is érezhetik a negatív hatásait, több sofőr is panaszkodott, hogy a cég megpróbálja rájuk hárítani a megsérült utasok kártérítését, még akkor is, ha nem ők hibáztak.

Már, ha a bíróság megítéli azt.  Mivel a cég igyekszik kitérni a fizetés elől, lehetőleg minden kártérítési vitát bírósági útra terel.

Mégha a BKV Zrt. utas-balesetbiztosítással nem is, de általános és szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezik.

(privatbankar.hu)

címlapkép: borsonline.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr2814064649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása