ZUGLÓI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK! Pénzt nem kaptok, de szívesen összekapaszkodnak veletek!
2018. december 03. írta: Cseri Pali

ZUGLÓI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK! Pénzt nem kaptok, de szívesen összekapaszkodnak veletek!

egi_dolg.jpg

Komolyan elgondolkodtam azon, hogy direkt ingerlik-e az állampolgárokat mostanában mindenféle banális nyilatkozattal a politikusok, vagy ennyire hülyék, hogy simán elhiszik saját maguknak, amit mondanak. Ahogy nézem, ezek az emberek teljesen másik univerzumban élnek.

“Ahhoz, hogy az egészségügyi ellátás jobb legyen, az ágazatban dolgozók közös gondolkodására, együttműködésére van szükség’ - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Biztos én vagyok ufó, de azt hittem, hogy ahhoz, hogy jobb legyen az egészségügyi ellátás, sőt hogy legyen valamilyen, elsősorban profi egészségügyi politika kell,  meg az a sok száz milliárdot kellene visszatenni, amit szíveskedtek a kormánypártok kivonni belőle, hogy csak kettőt emeljek ki rögtön. De menjünk, ragozzuk tovább: Horváth Ildikó a Magyar Gyógyszerészi Kamara által szervezett köztestületi napok rendezvényén köszöntőjében azt mondta, “a 21. században merőben másként gondolkodnak az egészségügyi szolgáltatásokról, ellátásról szerte a világon, ezért a szakmai evidenciákra, szakmai meggyőződésre alapuló, az egészség megőrzését előtérbe helyező "összekapaszkodásra" van szükség.”

Igen, a világ szerencsésebb részein tényleg máshogy gondolkodnak a 21. századi egészségügyi szolgáltatásokról, mint mi!  Mert nálunk úgy gondolkodnak, hogy az a jó, ha a beteg fél-egy évet vár egy vizsgálatra, hányadék a kórházakban a mosdó, elmenekülnek az orvosok és a nővérek: ki külföldre, ki a magánegészségügybe, és sportot űznek a kórházak bezárásából. Na, kérem, nálunk jelenleg ez a 21. századi ellátás.

És akkor van arcuk összefogásról meg kapaszkodásról beszélni! Persze ilyenkor szoktak jönni a nagy szavak, amikor pénz nincs, munka és túlórahegyek meg  nagyon is. Ilyenkor jön a selymes beszéd, hogy így a jövő meg úgy a jövő. Az ember fia meg egyre idegesebb, egyre jobban durran el az agya, eszi az ideg, és legszívesebben bezárná egy napra valamelyik kórházi vécébe a döntéshozókat.

Már látom, ennek az egésznek az lesz a vége, hogy odáig jutunk, hogy az ember, ha bekerül a kórházba nekiállhat megműteni magát, mert más nem fogja. Ott a net, azon már minden fent van, tolnak még hozzá pár oktatóvideót “Így amputáld le a saját lábad” címmel, vagy hogy “Amit tudni akartál a szívműtétről, de nem merted megkérdezni”, és akkor megvalósul a 21. századi egészségügy, ami tényleg forradalmi lesz: az öngyógyítás.

És nemsokára a test megtanulja reprodukálni magát, aztán unokáink unokájának, már ha levágják a lábát,  mosolyogva növeszt helyette másikat.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr914415942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása