ZUGLÓBAN ÖRÜLÜNK? 150 ezer forint lehet a minimálbér jövőre
2018. december 18. írta: Cseri Pali

ZUGLÓBAN ÖRÜLÜNK? 150 ezer forint lehet a minimálbér jövőre

minimalber_2019.jpg

A garantált bérminimum jövőre eléri a 200 ezer forintot, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, erről a héten állapodhat meg a munkaadói és a munkavállalói oldal, egyezség hiányában pedig a kormány határozhat – értesült a kormánypárti Magyar Idők.

A lap úgy tudja, hogy a napokban ül össze a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), mivel a kormány továbbra is bízik a szakszervezetek és a munkaadók megállapodásában, habár a korábbi egyeztetéseken érdemben nem közeledtek az álláspontok.Amennyiben nem születik egyezség, a kormány várhatóan legalább 150 ezer és legalább 200 ezer forintban határozza meg a két összeget. Az idén a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180 500 ezer forint - írta a napilap.

(napi)

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr4714497516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása