ELKAPTÁK A TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI KISZIVÁROGTATÓJÁT! Nyomdász volt a bűnös
2019. május 11. írta: BoldiG

ELKAPTÁK A TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI KISZIVÁROGTATÓJÁT! Nyomdász volt a bűnös

keszenletirend-nemznyomozok-police-hu.jpg

A középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáinak közzététele miatt indult nyomozásban a rendőrök beazonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetőjét.

Az Oktatási Hivatal feljelentése alapján, a 2019. évi középszintű történelem érettségi feladatainak idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt, ún. korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat.

Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az esszétémákat hozzáférhetővé tett 40 éves férfit, akit tegnap gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomdai alkalmazott a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte.

Az eljárás a bizonyítékok teljes körű összegyűjtése érdekében folyamatban van, ezért a rendőrség az eljárás jelen szakaszában további tájékoztatást nem ad.

Az Oktatási Hivatal még szerdán, azon melegében nyilatkozott, hogy a történelem írásbeli érettségi vizsga megismétlésére nem kerül sor. A megjelent híresztelésekkel ellentétben nem íratják újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette.

(via rendőrség)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr3514820866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása