Film-Biennálé a Mozgásjavító Intézetben
2017. május 19. írta: BoldiG

Film-Biennálé a Mozgásjavító Intézetben

filmbiennale-zuglo-hu.jpg

Megosztott első helyen a Summa cum laude és a Ricsi című film nyerte az I. Mozgásjavító Film-Biennálét, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg a zuglói Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium színháztermében.

A rendezvényen tíz, az iskola diákjai által forgatott filmet mutattak be. Volt, amelyik szerepelt már országos filmfesztiválon is, de a legtöbbet most láthatta először a közönség. Bogdán Dániel az egyik nyertes alkotás, a Ricsi mellett a Boccia című riportfilm készítésében is segédkezett, amelyben a Mexikói úti intézmény kedvenc labdajátékát mutatták be.

– Két éve kerültem ebbe az iskolába, és már az elején megkeresett Szalay Kristóf tanár úr, hogy szerepeljek az egyik alkotásában. Azóta is részt veszek a filmes kurzuson – mondta a 10. osztályos diák, aki ezúttal rendezőként és vágóként dolgozott.

Szalay Kristóf – amellett, hogy rendezőként több filmet is jegyez – némettanár a Mozgásjavítóban. Az ő ötlete volt a biennálé. – Tavaly négy, idén tíz filmet forgattunk a gyerekekkel az ő ötleteik alapján. Nem volt témamegkötés, bárki, bármit javasolhatott, thrillert, dokumentum- vagy akár játékfilmet is – mondta Szalay Kristóf -, de készült például vígjáték az érettségiről, riportfilm Ivancsik Éva írónővel, és horrorfilm is az iskola éjszakai folyosóin.

Az intézmény vezetője, Locsmándi Alajos azt mondta, reméli, a biennálé hagyománnyá válik. A filmeket négytagú zsűri – Karinthy Márton, író-rendező-színházigazgató, Tóth Barnabás, rendező-színész, Dluhopolszky László, karikaturista és Gazda László, volt diák – értékelte. Megosztott első helyet ítéltek a Ricsi és Summa cum laude című filmért. Utóbbit a végzős, 12. évfolyamos diákok forgatták, akik egy kis Oscar-szobrot kaptak a munkájukért, míg a többi alkotó különböző tárgyi nyereményeket vehetett át.

Címlapfotó: zuglo.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr6112525235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása