Újra a 2015-ben átadott zuglói adományboltról
2017. május 23. írta: BoldiG

Újra a 2015-ben átadott zuglói adományboltról

zugloiadomanybolt-adomanyboltokejszaka-blog-hu.jpg

A Magyar Vöröskereszt történelmi múlttal és népes önkéntes segítő hálózattal rendelkező nemzeti humanitárius társadalmi szervezet. Nemzetközi szövetség részeként végzi munkáját (a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének jelenleg a világ 186 országában 300 millió tagja van). Megalakulásának éve 1881,  tevékenysége ettől kezdődően folyamatos.

Kiemelten közhasznú státuszát a bíróság 1998. január 1-jén jegyezte be.

A társadalmi szervezetek közül egyedülállóan alaptevékenységéről törvény rendelkezik (a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL. törvény).

A Magyar Vöröskereszt fő célkitűzései:

  • az élet, az egészség védelme;
  • az emberi személyiség tiszteletben tartása;
  • az emberi szenvedés, a szociális gondok enyhítése;
  • a betegségek megelőzése;
  • a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése;
  • a Genfi Egyezményekből adódó feladatokban való közreműködés;
  • a humanitárius jog, a Vöröskereszt alapelveinek terjesztése;
  • a társadalmi szolidaritásra nevelés.

 

A Vöröskereszt tevékenységét a nemzetközi mozgalom alapelveinek – emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség – maradéktalan tiszteletben tartásával, annak megfelelően végzi.

 Budapest Fővárosi Vöröskereszt többféle szakmai tevékenységet – szociális ellátás, elsősegélynyújtás, véradásszervezés, felnőttképzés, adománykezelés, szakápolási szolgálat, ifjúsági program, katasztrófa-készenlét és - intervenció – végző, 17 kerületi irodából és 10 szociális intézményből álló komplex hálózat. A Vöröskereszt budapesti beágyazódottsága kiemelkedő: a főváros 17 kerületében tart fenn önálló irodát, valamennyi kerületben aktív és elismert partnere az önkormányzatnak.

Szervezetünk széleskörű szakmai partnerséget alakított ki a szociális ellátórendszer állami, önkormányzati és civil szereplőivel, ill. az általuk fenntartott szolgáltató intézményekkel. A Budapesti Vöröskereszt fővárosi és kerületi szociális feladatokat vállal át gyermekjóléti -, hajléktalanellátási - és egészségügyi területeken.

Sokrétű tevékenységünket a nemzetközileg elfogadott alapelvek betartása mellett, a rászorultságot figyelembe véve végezzük. Élet- és egészségvédelmi szolgáltatásainkat a főváros teljes lakosságának biztosítjuk; karitatív és szociális ellátó tevékenységünk révén elsősorban az anyagi gondokkal küszködő, leszakadó rétegeket, a társadalmi kirekesztettségben élő, vagy ez által veszélyeztetett embereket, családokat támogatjuk.

Szervezetünk a fővárosban Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzatának együttműködésével és támogatásával nyitotta meg Adományboltját a Bosnyák u. 3. szám alatt 2015. május 6-án. Az ünnepélyes megnyitóra a Vöröskereszt Világnapja rendezvénysorozat keretében került sor. A 80 m2 területen kialakított boltban kulturált körülmények között tiszta és jó minőségű árut kínálunk a lakosságnak.

Az Adománybolt szerdán, csütörtökön és pénteken 10 órától 18 óráig várja a vásárlókat és ugyanebben az időben fogadja a lakossági és vállalati felajánlásokat, a feleslegessé vált, de mások számára még értéket képviselő új és használt ruhaneműt, játékot, könyveket, lakásfelszerelési tárgyakat. Az Adománybolt bevételeit humanitárius programjainkra fordítjuk.

Címlapfotó:adomanyboltokejszaka.blog.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!


http://adomanyboltokejszakaja.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5812534945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása