A Verseny utcai piac helye a szögesdrót mögött
2017. június 04. írta: BoldiG

A Verseny utcai piac helye a szögesdrót mögött

versenyutca-hulladekvadasz-hu.jpg

A Verseny utcai piac egykori helyén ma egy világvége hangulatú, letarolt, elhagyatott és szemetes vasúti telek áll, egy hatalmas méretű építkezés közelében.Az egykori Verseny utcai piac Novák Piac néven 1998-ban kezdte működését a Dózsa György út mellett.

Az elnevezés ismerős lehet a Városkép Romboló rovat olvasóinak, mert korábban a MÁV Romboló rovatunkban Volt palotai piac néven egy szintén Novák Piac elnevezésű lerombolt és lepusztult területtel már foglalkoztunk.

A területen leginkább használt árucikk kereskedelem folyt, de nem volt túl jó híre, ami oda vezetett, hogy 2009. szeptember 14-én a piac fenntartójának és üzemeltetőjének sorozatos, súlyos jogszabálysértései miatt a piac bezárásra került, mert a piac működése a minimális törvényi előírásoknak sem felelt meg.

Manapság a Dózsa György út ezen része nem a gyalogos, inkább az autós forgalmáról híres, ami a Kerepesi útról egy átjáró a Thököly útra. A járdák kihaltsága, így a környék elhagyatottsága miatt sem szívesen közlekednek erre gyalog az emberek.

Az utca egyik oldalán egy rendezvényközpont átmenetileg kong az ürességtől és egy hatalmas építkezés zajlik, míg a másikon egy elhanyagolt vasúti terület rozsdás kerítése között bújik ki a gaz. Az egykori piac területét a rácsokon túl leginkább a szögesdrót védi az illetéktelenektől. Ami leginkább szembetűnő, hogy mind a kerítés mellett mind pedig a területre bedobálva szemét hever szanaszét.

Az látszik, hogy itt a piacból csak néhány alapzat maradt meg, egyébként a természet próbál a beton résein előbújni. A sínek felőli elválasztó vaslemez fal már meg van tépázva az egyik oldalán, míg a terület jobb oldalán hatalmas vasbeton elemek várnak a sorsukra. Összességében teljes tanácstalanságot sugároz az egész terület. A Verseny utcai piac helye jelenleg semmilyen hasznos célt nem szolgál. Autóparkolóként talán jó szolgálatára lenne a közeli létesítményeknek a jövőben.

forrás és címlapfotó: hulladekvadasz.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr4112563235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása