ZUGLÓBAN IS: Kemény büntetést kaphatnak a társasházak, ha nincs ellapátolva a járdán lévő hó
2019. január 10. írta: Cseri Pali

ZUGLÓBAN IS: Kemény büntetést kaphatnak a társasházak, ha nincs ellapátolva a járdán lévő hó

holapat.jpg

Zuglóban például 200 ezer, illetve 2 millió forint a bírság legfelső határa.

A csütörtöki Blikk azt írja, sokba kerülhet, ha a társasházak nem gondsokodnak a hó ellapátolásáról, az önkormányzatok ugyanis saját rendeletben szabályozhatják, hogyan büntessék azokat, akik nem takarítják el az előttük lévő járdákról a havat. A lapot a hvg.hu szemlézte.

Budapesten, Zuglóban például 200 ezer, illetve 2 millió forint a bírság legfelső határa, ezen túl még milliós perek elé nézhetnek, akik nem ragadnak hólapátot, ha valaki a síkos járdán elesve összetöri magát, az ugyanis kártérítést kérhet a felelőstől.

"Nem a közös képviselő, hanem az egész lakóközösség a felelős, vagy az általuk megbízott vállalkozás"- mondta a lapnak Ignéczi Tibor, a Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége vezetője.

Ennek alapján a társasházakra akár milliós bírságot is kiszabhatnak, de a családi házakban élők is több százezer forintot csengethetnek ki.

A baj, teszi hozzá a lap, megelőzhető a hó ellapátolásával, a jeges járda felszórásával. Sózni azonban tilos, az ugyanis tönkreteszi a növényeket, a cipőt és a kutyák, macskák talpát is. Ezért viszont érdekes mód nem jár büntetés

(ATV)

 A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr1914553566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása