ÉLVEZZE A HÉTVÉGÉT! Jövő héten előkerülnek a melegebb holmik
2019. május 03. írta: BoldiG

ÉLVEZZE A HÉTVÉGÉT! Jövő héten előkerülnek a melegebb holmik

kutya-esernyovel-origo-hu.jpg

A jövő hét első fele meglehetősen hűvösen fog bennünket érinteni! De addig is …

Mai napra Nyugat felől erősen terebélyesedő felhőzetet ígérnek, de délután a Dunántúlon kisüthet a nap. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. A délnyugati szelet nagy területen erős széllökések is kísérik. Viharos széllökés zivatar környezetében is előfordulhat. Estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, azonban a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka az átmeneti felszakadozást követően nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon valószínű eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás, késő este 8, 15, hajnalban 5, 11 fok várható.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megerősödik, az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

A meteorológiai szolgálat szerint vasárnapra, éjszaka átmenetileg felszakadozik, majd ismét megvastagszik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délután, este nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Eleinte több helyen, estefelé viszont már csak keleten valószínű eső, zápor. Az erős északi szelet több helyen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 15 fok között alakul.

Kedden a Dunántúlon felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

címlap: origo.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9914800516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása