BRUTÁLIS ! 200 milliós drogfogás Budapesten
2019. január 14. írta: Cseri Pali

BRUTÁLIS ! 200 milliós drogfogás Budapesten

drog.jpg

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya (KR NNI KBEO) bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást F. Árpád 46 éves szentendrei lakos és társai ellen. A nyomozók 2018 végén olyan információk birtokába jutottak, hogy a férfi Hollandiában kábítószert vásárol, amit bűntársaival Magyarországra szállíttat, majd értékesít. A szállítást F. M. Éva 69 éves csanádpalotai lakos egy bérelt autóval végezte, míg a kábítószer járműbe történő beszerelése és elrejtése F. F. Krisztián 26 éves budapesti autószerelő feladata volt. A leszállított drogot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, a deponáló lakásra P. Rudolf 28 éves budapesti lakos felügyelt.

A KR NNI KBEO nyomozói a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együttműködve és támogatásukkal 2019. január 12-én az esti órákban a szállítmány megérkezését követően összehangolt akció keretében ütöttek rajta a bűnszervezet tagjain. A rendőrök az óbudai társasház mélygarázsában éppen a kábítószer kiszerelése közben érték tetten őket. Az autó mellett két zacskóban – összesen 4 kilogramm súlyú – ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. A jármű szemléje alkalmával, annak első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab – összesen 16,1 kilogramm súlyú – ecstasy tabletta került elő. A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták P. Rudolfot, a kutatás alkalmával pedig 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt és valutát. A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 200 millió forint.

A KR NNI munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, ahonnan a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogták P. László 47 éves budapesti lakost, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel. A férfinél a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – P. László kivételével – bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

 

Fotó: police.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr5414561940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása