JÖNNEK HOLNAPTÓL A DURVA HAJNALI MÍNUSZOK! Nyakunkba szakad a hideg
2019. január 18. írta: Cseri Pali

JÖNNEK HOLNAPTÓL A DURVA HAJNALI MÍNUSZOK! Nyakunkba szakad a hideg

brr.jpg

Éjszaka hidegfront vonult át az ország felett, csapadékrendszere napközben fokozatosan kiszorul az országból, és a front mögött megkezdődik a száraz, több fokkal hidegebb levegő beáramlása.

Várható időjárás az ország területére péntek estig

Délelőtt még borult lesz az ég, és többfelé várható eső, havas eső, főként a hegyekben hó. Holnap napközben a csapadék fokozatosan dél, délkelet felé szorul, és a nap második felétől északnyugat felől a felhőzet is felszakadozik. Az északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de az ország északnyugati felén már reggel beáll a maximum. Késő estére +2 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés: péntek estétől szombat reggelig

Mindenütt jelentősen csökken a felhőzet, hajnalban ugyanakkor már felhősebb lesz az ég, bár jellemzően inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen. Csapadék nem lesz. A szél mindenütt jelentősen mérséklődik. Hajnalban többnyire -3 és -8 fok között alakul a hőmérséklet.

Országos előrejelzés: szombat reggeltől szombat éjfélig

Többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és délen elszórtan havazás, hószállingózás várható. Többnyire mérséklet marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Országos előrejelzés: vasárnap

Eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd főként északon, és nyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet. Elsősorban délen és keleten számíthatunk szórványosan havazásra, hószállingózásra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.

Országos előrejelzés: hétfő

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd délen megnövekszik a felhőzet, és ott késő délutántól, estétől elszórtan alakul ki kisebb havazás, hószállingózás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9314569938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása