KÉSSEL, BOXERREL ÉS VIPERÁVAL TÁMADTAK EGY FÉRFIRA A VÁROSLIGETBEN: Sajátos módja ez a vita elrendezésének
2019. január 29. írta: Cseri Pali

KÉSSEL, BOXERREL ÉS VIPERÁVAL TÁMADTAK EGY FÉRFIRA A VÁROSLIGETBEN: Sajátos módja ez a vita elrendezésének

keseles_2.jpg

A vádlottak, egy korábbi sérelem miatt felfegyverkezve vettek elégtételt a sértetten; a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és minősített garázdaság miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlottak, egy 38, egy 40 és egy 24 éves férfi, rokoni-baráti kapcsolatban állnak egymással. A sértett férfi szintén a vádlottak ismerősi körébe tartozott. A 38 éves férfi és a sértett között egy korábbi büntetőügy miatt haragos viszony alakult ki.

A sértett a családjával 2017. május 01-jén kora délután a XIV. kerület, Városligetben megrendezett Majálison tartózkodott. Ekkor megjelent a helyszínen a három vádlott, és a sértettre támadtak, a 38 éves férfi egy késsel, a 40 éves egy boxerrel, a 24 éves pedig egy viperával. A boxert és a viperát használó vádlottak többször megütötték a sértettet, miközben a kést használó vádlott egy alkalommal, a hátán megszúrta haragosát, majd a támadók elmenekültek a helyszínről.

A késszúrással a 38 éves férfi életveszélyes sérülést okozott, a sértett életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a 38 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, a másik két férfi ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a törvény 8 évig terjedő, a minősített garázdaságot 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A vádlottak bűnügyi felügyelet alatt állnak.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr4714596180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása