Újra közösségi tér lesz a Szabadság híd a nyári hétvégéken
2017. május 20. írta: BoldiG

Újra közösségi tér lesz a Szabadság híd a nyári hétvégéken

szabadsaghid-lezarva-pestpsilis-hu.jpg

Budapest vezetése támogatja, hogy a nyári hétvégéken csak a gyalogosok és a biciklisek használják a hidat. Korábban a felújítás miatt zárták le, idén pedig a tavaly kialakult hangulatot varázsolják vissza a hétvégékre.

A fővárosi városvezetés támogatja, hogy nyáron néhány hétvégére lezárják a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat és azt a gyalogosok, kerékpárosok vehessék birtokba. A döntést erről várhatóan a következő ülésén hozza majd meg a Fővárosi Közgyűlés - írta a pestpilis.hu

2016-ban a villamosvágány-felújítások miatt zárták le a Szabadság hidat, amit gyorsan birtokba vettek a fővárosiak és a turisták, a terület Budapest legkedveltebb szabadidős tere volt heteken át. Az akció megismétlését a Város és Folyó Egyesület kezdeményezte februárban, majd ezt megerősítette egy szocialista előterjesztés a Fővárosi közgyűlésen. Az ötlet szerint a híd a gyalogosok és a kerékpárosok számára a nyári iskolaszünteti hétvégeken nyílik meg.

A hidat szombati és vasárnapi napokon zárnák le a nyári iskolai szünetben. Augusztus 20-án és azt követően nem zárnák le. A vizes világbajnokság idejére nem alkalmazható a kezdeményezés, továbbá kikötés, hogy a híd tetején levő turulhoz tilos felmászni.

Címlapfotó: pestpilis.hu


írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr7312528113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása