Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása. Ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.
Az intézkedés hatására várhatóan egyesek a receptúrát, míg mások a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók
A gyártók attól tartanak, hogy a drága és bonyolult ellenőrzés miatt a hatóságok nem tudják kiszűrni az előírásoknak nem megfelelő termékeket, ezzel pedig a tisztességes vállalkozások kerülhetnek versenyhátrányba.
Bár a hazai húsipar szereplői korábban jelezték, hogy a Magyar élelmiszerkönyv nyáron életbe lépő módosítása nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat, nem várható lazítás a szabályozásban. A Földművelésügyi Minisztérium szerint elegendő idő volt ahhoz, hogy az ipar felkészüljön a változásokra.
A többi között a virslik és a felvágottak esetében magasabb hústartalmat előíró szabályozás már tavaly óta hatályban van, alkalmazására azonban egyéves átmeneti időt biztosítottak, így az előírásokat augusztus 1-étől kell kötelezően alkalmazni.
forrás: hazipatika.com
írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu
Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!