Vajon eltűnik a virsli és a párizsi hamarosan?
2017. június 08. írta: BoldiG

Vajon eltűnik a virsli és a párizsi hamarosan?

virsli-wikipedia-hu.jpg

 

Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása. Ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.

Az intézkedés hatására várhatóan egyesek a receptúrát, míg mások a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók

A gyártók attól tartanak, hogy a drága és bonyolult ellenőrzés miatt a hatóságok nem tudják kiszűrni az előírásoknak nem megfelelő termékeket, ezzel pedig a tisztességes vállalkozások kerülhetnek versenyhátrányba.

Bár a hazai húsipar szereplői korábban jelezték, hogy a Magyar élelmiszerkönyv nyáron életbe lépő módosítása nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat, nem várható lazítás a szabályozásban. A Földművelésügyi Minisztérium szerint elegendő idő volt ahhoz, hogy az ipar felkészüljön a változásokra.

A többi között a virslik és a felvágottak esetében magasabb hústartalmat előíró szabályozás már tavaly óta hatályban van, alkalmazására azonban egyéves átmeneti időt biztosítottak, így az előírásokat augusztus 1-étől kell kötelezően alkalmazni.

forrás: hazipatika.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr6912576271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása