Nyilvános könyvszekrények Zuglóban
2017. június 09. írta: Cseri Pál

Nyilvános könyvszekrények Zuglóban

kertvarosi_optika.jpg

Átadták a kerület első, nyilvános könyvszekrényeit. A Sárkányos játszótéren kihelyezett, üvegajtós polcokon gyermekkönyvek találhatók, míg az Örs vezér téri és a Bosnyák téri szekrényben a felnőttek válogathatnak az ingyenes olvasnivalók között. A polcokról bárki, bármikor elvehet egy könyvet - tudatja az önkormányzat honlapja.

A módszer azonban azon alapul, hogy ha valaki elvitt egy őt érdeklő könyvet, ha módja van, vigyen is helyette, így soha nem ásítoznak majd üresen a polcok. Sőt, akkor is segíthet feltölteni a szekrényt, ha pillanatnyilag nincs szüksége új olvasnivalóra.

A zuglói könyvmegállók ötletét Czeglédi János, a Jobbik önkormányzati képviselője terjesztette a testület elé. A megvalósításban a kerületi önkormányzat és a Szent Kristóf – Egymásért Alapítvány segített. A most megnyílt három könyvmegálló polcaira csaknem 200-200 darab olvasmány fér, és minden egyes szekrény oldalán elolvasható a használati utasítás -írja a nepszava.hu.

Zugló polgármestere gyakorló édesapaként elmondta, hogy náluk az esti mese olvasásaszent idő, az olvasás szeretetét érdemes megerősíteni a társadalomban.  A könyvmegálló arra is felhívja a figyelmet, hogy nem kell mindent kidobnunk, amire nincs szükségünk, és nem mindenkinek adatik meg, hogy új könyveket vásároljon – hívta fel egy fontos momentumra a figyelmet Karácsony Gergely.

 

Címlapfotó: Kertvárosi Optika

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr1512581907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása