Építéskor vigyázzon Zuglóban is az egyszerűsített bejelentésre, sokba is kerülhet!
2017. június 13. írta: BoldiG

Építéskor vigyázzon Zuglóban is az egyszerűsített bejelentésre, sokba is kerülhet!

epitesiengedely-ezermester-hu.jpg

Aki nem saját célra épít egyszerűsített bejelentéssel (tehát építési engedély nélkül) 300 négyzetméteresnél nagyobb lakást, az 100 ezer forint alapbírságra és magas összegű kiegészítő bírságra számíthat - egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent új kormányrendelet.

Nemrég az építési törvény úgy módosult, hogy elegendő úgynevezett egyszerű bejelentést tenni az építési hatósághoz a 300 négyzetmétert meghaladó lakás építésekor, illetve a meglévő lakás 300 négyzetméter fölé bővítésekor is elég a bejelentés. Ennek feltétele, hogy a házban csak egy lakás lehet, az pedig a bejelentő saját igényét szolgálja, továbbá a bejelentő csak magánszemély (jogi szóhasználattal: természetes személy) lehet.

Aki ezeket a szabályokat megsérti, az a jövőben 100 ezer forint alapbírságra számíthat illetve a kiegészítő bírság az épület - úgynevezett számított - értékének a 100 százaléka is lehet.

Az építésügyi hatóságnak el kell indítania az építésrendészeti eljárást, ha megállapítja, hogy az építtető nem magánszemély, és nem saját célra épül a ház, akár le is állíthatja.

/napi.hu/

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr1512590127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása