Brutális taxizni Budapesten, drágább is lesz
2018. január 30. írta: BoldiG

Brutális taxizni Budapesten, drágább is lesz

taxi-sikerado-hu.png

Drágulnak a taxi tarifák Budapesten.

Noha a felmérések szerint több a taxis vállalkozó, ehhez képest mégis nehezebben kapunk fuvart,  illetőleg már a diszpécser szolgálatra is sokat kell várni, ha éppen utazni szeretnénk
- ez különösen a csúcsidőszakra vonatkozik (este, hétvége, ünnepnapok)

Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint optimális a létszám, ugyanakkor a csúcsidőben mégis kevésnek bizonyulnak a szolgáltatók.  

A felmérések szerint egyre többen veszik igénybe ezt a ezt a fajta utazási formát.

A megnövekedett turizmus is a taxizást támogatja.

Az elnök szerint az áremelést indokolttá teszi a járulékos költségek megnövekedése, mint pl. a szakszervízek és a biztosítási díjak költségei azt igazolják, hogy áremelésre van szükség, amit áprilistól terveznek.

Ugyanakkor attól nem kell tartani -legalábbis a Taxi Szövetség elnöke elmondása szerint-, hogy drasztikus lenne az áremelés, ami 10-15% os árnövekedést jelentene.

A portfolio cikkéből az is kiderül, hogy igazából három nagy taxis cég vezeti a piacot.

Ám  a felügyeleti szervhez (a BKK-hoz), igen sok panasz érkezik, ami nagyrészt a viteldíjjal hozható összefüggésbe, de előfordult már, hogy az ATM-es fizetést tagadták meg a külföldi ügyfelek esetében, illetve a bankjegyeken feltüntetett számokkal éltek vissza a szolgáltatók. Előfordult már olyan is, hogy az Union belüli nem konvertibilis valutában kívántak visszaadni a személyszállítószolgálat munkatársai. Bepanaszolták továbbá, hogy a $, vagy az € átváltása az utas számára előnytelennek bizonyult.

kép: sikerado.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr9313617814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása