SZERDÁIG SZAVAZZON! Ki lesz Magyarország legszabadabb embere?
2019. április 28. írta: BoldiG

SZERDÁIG SZAVAZZON! Ki lesz Magyarország legszabadabb embere?

szabadembervagy-netextra-hu.jpg

Díjat alapított a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), melynek célja, hogy megtalálja azokat a szabad embereket, akik a lehetőségeikhez mérten a legtöbbet tették, teszik azért, hogy Magyarország szabadabb hely legyen.

A díjat május 4-én a Francia Intézetben fogják átadni.  A TASZ első Szabad-díjátadóján a szakmai és a közönség díj mellett a TEDx különdíjat is kiosztják majd.

A szakmai díj jelölti listájáta TASZ közössége állította össze, a végső lista pedig a TASZ által felkért zsűri döntése alapján alakult ki. Ennek a zsűrinek tagja Joó Katalin, Kulka János, László Kriszta, Miklósi Gábor, Szörnyi Kriszta és a TASZ ügyvezető igazgatója, Kapronczay Stefánia is.

A sokszínű listán olyan neveket találunk, akiknek története példa lehet mindenki számára. Babos Attila a kevés független vidéki sajtótermék egyikének, a Szabad Pécsnek a főszerkesztője. Csordás Anett vezette azt a mozgalmat, amely elérte, hogy munkaként kezeljék az otthonápolást.

Jámbor András főszerkesztősége alatt a Mérce egy olvasott blogból számottevő hírportállá alakult át az elmúlt év során. Konkoly-Thege Júlia a pécsi A Város Mindenkié (AVM) aktivistája a hajléktalanok jogai mellett áll ki, de közben helyi választási csalást is leplezett le.

Molnár Zóra az Önállóan lakni, közösségben élni csoport meghatározó tagja, akik a hármas metró akadálymentesítéséért küzdenek. Orosvári Zsolt azért tesz, hogy az anyáknak a kórházakban ne kelljen méltatlan körülmények között virrasztaniuk a beteg gyermekek mellett. Schilling Magdolna sorstársaival együtt azért pereli a magyar államot, hogy biztosítson megfelelő lakhatást fogyatékosságal élő gyermekeiknek.

Szepesházi Péter Handó Tünde egyik leghangosabb kritikusa volt, és lemondása után is tovább harcol a bírák függetelenségéért. Szilágyi Emese és az Akadémiai Dolgozók Fóruma pedig a tudomány és a kutatás szabadságáért folytatja továbbra is küzdelmét.

A TASZ közönségdíjasainak listáját megtalálja az Indexen, akik a Szabad-díj médiapartnerei is egyben. Itt május 1. éjfélig lehet választani a jelöltek közül, a végső nyertes pedig majd a díjátadón,  május 4-én derül ki. Az est házigazdája Ott Anna lesz, az esemény bárki számára nyitott, ha szeretne részt venni rajta, itt vásárolhatja meg jegyét.

Akkor is találkozhat a jelöltekkel, ha erről az eseményről lemaradna, mert a TASZ szokásos tavaszi adománygyűjtő buliját idén a Francia Intézet tőszomszédságában, a TRIP hajón tartja, közvetlenül a díjátadó után.

címlap: netextra.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljzugloban.hu

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljzugloban.blog.hu/api/trackback/id/tr8614791956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása